Manuele Natuurgeneeskunde

De spieren worden soepeler, de pijn vermindert en er komt meer ontspanning in je lichaam. De oorsprong van chronisch gespannen spieren wordt behandeld op de traditionele natuurgeneeskundige manier.

Manuele natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor natuurlijke methodes  die met de hand worden uitgevoerd.

De Strik methode

De Strik methode is ontstaan uit sportmassage en vanaf 1969 ontwikkeld door Henk Strik (1918-2008). Zijn visie was dat chronisch gespannen spieren de oorzaak zijn van klachten, pijn en scheefstand van het bewegingsstelsel.
De Strik-methode is een geïntegreerde massagevorm met elementen uit de klassieke massage en diepe weefsel massage, gecombineerd met healing en manipulatie. Door intensieve massage van de oppervlakkige spieren en manipulatie van de dieper gelegen spieren wordt de spanning losgelaten. Hierdoor verbetert de stand en stabiliteit van het skelet en vermindert de pijn. De vastgezette emoties worden door healing op energetisch niveau afgevoerd.

Ieder lichaam vertelt een verhaal

De Dorn methode

De Dorn methode is vanaf 1973 door Dieter Dorn (1938-2011) ontwikkeld in Duitsland en heeft rond 2000 bekendheid gekregen in Nederland. Het is een zachte manuele methode om beenlengteverschil, bekken, wervels en gewrichten te corrigeren.
Beenlengteverschil leidt vaak tot rug-en bekkenklachten. Door het beenlengteverschil staat het bekken scheef, wat tot gevolg heeft dat ook de wervelkolom scheef komt te staan. Verschoven wervels kunnen leiden tot pijn in de rug, nek, het hoofd en tal van andere klachten.
De Dorn methode is een milde methode, waarbij de correcties in interactie zijn met de cliënt, die meebeweegt tijdens de behandeling.

De Breuss massage

De Breuss massage is afkomstig van de Oostenrijkse Heilpraktiker Rudolf Breuss (1899-1990). Het is een energetische massage van de wervelkolom. De bewegingen zijn zacht en rustig waardoor er een diepe ontspanning ontstaat. Door deze massagemethode wordt er ruimte tussen de wervels gecreëerd waardoor de tussenwervelschijven gestimuleerd worden om zichzelf te herstellen.
Het is een op zichzelf staande massage die gebruikt kan worden bij zware rugpijn en specifieke klachten van de wervelkolom zoals; ischias, HNP, slijtage en artrose. Ook is het heel geschikt om in combinatie met de Dorn methode te gebruiken.

Ervaring cliënt

''Ik ben bij Origo terecht gekomen nadat ik een jaar eerder door een lage hernia uitgeschakeld was. Omdat de pijn niet wilde verminderen na diverse therapieën, stond ik op de wachtlijst voor een operatie. Ik besloot nog één therapie te proberen: binnen 2 weken na de start van de behandeling werd de pijn veel minder, het verbeterde zo veel in de maanden daarna dat ik de operatie heb afgeblazen.''
Marie