Natuurgeneeskundige therapieën

De behandeling kan bestaan uit meerdere natuurgeneeskundige therapieën die erop gericht zijn om de opname, verwerking en met name de uitscheiding te verbeteren. Op deze manier worden toxines afgevoerd en ontstaat een nieuwe gezonde balans.

Fytotherapie/kruidengeneeskunde                                                                                                            
Deze therapie vormt meestal de basis van de behandeling omdat hiermee zowel de oorzaak als het gevolg (symptomen) wordt behandeld. Over het algemeen worden tincturen gebruikt, dit zijn kruidenpreparaten op basis van alcohol. Er zijn zoveel kruiden met allemaal hun specifieke eigenschappen waarbij sommigen elkaar versterken in de werking. Door de goede combinaties te maken ontstaat er iedere keer een uniek recept, wat past bij de persoon op dat moment.

De natuur is onze apotheek

Bachbloesems                                                                                                                                       
Bachbloesems werken op emoties zoals verdriet, boosheid en angst. De “negatieve” emotie wordt omgedraaid naar de positieve emotie.

Buikmassage                                                                                                                                                         
Is gericht om de darmfunctie te verbeteren waardoor de ontlasting beter verloopt en afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Energetische massage   
Werkt niet direct fysiek maar is meer gericht om stress af te voeren en om geestelijk in evenwicht te komen.

Hydrotherapie 
Is therapie met water wat je makkelijk zelf thuis kunt toepassen zoals wisseldouches of wikkels. Dit om de doorbloeding te stimuleren waardoor afvalstoffen worden afgevoerd.

Massage    
Klassieke massage werkt voornamelijk fysiek om de doorbloeding te verbeteren en afvalstoffen af te voeren.

Schröpfen                       
Wordt ook wel cupping genoemd en is gericht om afvalstoffen vanuit het bindweefsel naar de huid te trekken, zodat het afgevoerd kan worden. Ook kan er op zogenaamde reflexzones gewerkt worden, waardoor desbetreffend orgaan gestimuleerd wordt.

Schüsslerzouten
Meneer Schüssler, een biochemicus is ooit tot de ontdekking gekomen dat ieder mens op celniveau een bepaalde samenstelling aan mineralen hoort te hebben om gezond te zijn. Bepaalde tekorten leiden tot klachten en kunnen aangevuld worden met deze celzouten.

Voedingsadvies
Een zo gezond mogelijke voeding leidt tot verbetering van de spijsvertering  en zorgt daardoor voor vermindering van afvalstoffen. Het advies wordt ook individueel gegeven want wat voor de een goed is hoeft voor de ander niet zo te zijn.

Praktisch

Vergoeding
De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de aanvullende zorgverzekering.