Over mij

Na kruidengeneeskunde en Z-verpleegkunde heb ik natuurgeneeskunde gestudeerd aan de 6-jarige hbo-opleiding Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. Hiernaast heb ik de opleiding sportmassage gevolgd. Vanaf 2002 heb ik als masseur gewerkt in de wellness-sector en vanaf 2009 in mijn praktijk voor Manuele Natuurgeneeskunde. Om mijn kennis op te halen en te verdiepen heb ik in 2016 nog een jaar gestudeerd aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem in Velp. 

Vanuit een nieuwsgierigheid hoe dingen in elkaar zitten en door mijn verbondenheid met de natuur, komen veel van mijn ideeën en interesses in natuurgeneeskunde samen.
Ik vind het boeiend om het totaal te bekijken; te zien waarom en hoe een disbalans zich bij iedereen verschillend uit. Nog mooier is het om iemand op een persoonlijke manier te kunnen helpen, om een gezondere balans te vinden. Het fijne van masseren vind ik het directe contact en het directe effect, wat ook goed te combineren is met andere natuurgeneeskundige therapieën die soms wat langer nodig hebben voordat er resultaat merkbaar is.

Lientje Hoogzand