Traditionele Natuurgeneeskunde

Hoe werkt natuurgeneeskunde

Er zijn meerder factoren die je gezondheid bepalen: constitutie (aanleg), leefstijl en omgeving. Jouw natuur (constitutie) bepaalt hoe je in het leven staat en hoe je reageert op de invloeden van buitenaf.
Vanuit je constitutie kun je een belast orgaan hebben, ook kan het door je leefstijl of omgeving belast raken. Wanneer je niet goed eet, te weinig slaapt of te veel stress hebt, beïnvloedt dit direct of op langere termijn je gezondheid. Andere invloeden van buitenaf  zijn je thuissituatie, werk en leefomgeving: zijn deze voedend of belemmerend? Wanneer je op één van deze gebieden (over)belast bent of iets gaat niet zoals je wilt, kunnen er fysieke problemen ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer je bepaalde gebeurtenissen niet goed kunt verwerken, kun je last krijgen van je spijsvertering of overprikkeling.

Wat neem je tot je, wat behoud je, wat laat je los?

Traditionele natuurgeneeskunde neemt de natuur als uitgangspunt. Net als de natuur bestaat het lichaam uit onderdelen (organen) die verbonden zijn met elkaar en die invloed hebben op elkaar (ecosysteem). Het natuurlijke proces is opname, verwerking en uitscheiding, niet alleen fysiek maar ook op emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Bij het verwerkingsproces komen altijd toxinen (afvalstoffen) vrij,  die normaal gesproken worden uitgescheiden. Als toxinen niet (meer) voldoende uitgescheiden worden, wanneer er een overbelasting is van één of meerdere organen, krijg je klachten en uiteindelijk chronische ziekte.
De natuurgeneeskundige behandeling is erop gericht om de opname, de verwerking en met name de uitscheiding (detox) te verbeteren.

Bel voor een gratis kennismakingsgesprek 0317-310765

Praktisch

Vergoeding
De behandelingen worden voor het grootste gedeelte vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.