Natuurgeneeskundige behandeling

natuurgeneeskundige therapieën

De gesprekken tijdens de consulten richten zich op bewustwording wat wel of niet gezond is voor jou. Hierdoor wordt duidelijk hoe je gezondheidsproblemen zijn ontstaan en wat je er zelf aan kunt veranderen.
Wanneer je iets in je omgeving niet kunt veranderen, bekijken we hoe je daar anders mee om kan gaan zodat het je niet meer belemmert.

Fytotherapie is de basis van de behandeling omdat met fytotherapie zowel symptomen als de oorzaak worden behandeld.  Ieder kruid heeft een opbouwende en/of ontgiftende (detox) werking op één of meerdere orgaansystemen en een specifieke werking zoals rustgevend, hormoon balancerend of ontstekingsremmend. Het recept wordt individueel aangepast op jou, niemand is hetzelfde en ik zoek de best passende kruiden bij jou en bij jouw klachten. Fytotherapie wordt voorgeschreven als tinctuur, dit is een kruidenoplossing in alcohol.  Omdat het druppels zijn, kun je deze makkelijk innemen en de dosering aanpassen.

Leefstijladviezen zijn globaal gezien adviezen om zo gezond mogelijk te leven over: dag-nacht ritme, inspanning-ontspanning en beweging. Wanneer hierin verandering nodig is, krijg je advies  passend bij jouw situatie. Je krijgt altijd een voedingsadvies, goede voeding is heel belangrijk omdat dit een heleboel klachten kan voorkomen. Dit advies wordt ook op jou aangepast, want wat voor de een gezond is, hoeft voor de ander niet zo te zijn.

 

Bel voor een afspraak 0317-310765

Natuurgeneeskundige therapieën

Bachbloesems
Dr. Edward Bach, een arts uit Engeland, heeft in begin van vorige eeuw 38 planten en bomen gevonden die werken op gemoedstoestanden. Wanneer emoties en bepaalde gemoedstoestanden belemmerend werken, helpen Bachbloesems om deze om te zetten. Bachbloesems werken op emoties zoals verdriet, boosheid en jaloezie, maar ook moedeloosheid, onzekerheid en faalangst.

Schüsslerzouten
Meneer Schüssler, een biochemicus, is ooit tot de ontdekking gekomen dat ieder mens op celniveau een bepaalde samenstelling aan mineralen hoort te hebben om gezond te zijn. Bepaalde tekorten leiden tot klachten, wanneer de tekorten worden aangevuld met de celzouten, kunnen de cellen weer optimaal functioneren.

Lichaamsgerichte therapieën
Worden in de praktijk gegeven, maar sommige kun je ook thuis toepassen.

Hydrotherapie
Is therapie met water die je makkelijk zelf thuis kunt toepassen zoals wisseldouches of wikkels.

Diverse vormen van Massage
Massage is de oudste therapeutische vorm van aanraking. Het werkt zowel op je lichaam als geest; spieren worden soepeler, pijn vermindert en er komt meer ontspanning in je lichaam. Lees meer bij (hyperlink naar Manuele natuurgeneeskunde)

Schröpfen/cupping
Er worden koppen vacuüm op de huid geplaatst, dit is om afvalstoffen vanuit het bindweefsel naar de huid te trekken, zodat het afgevoerd kan worden. Ook kan er op zogenaamde reflexzones gewerkt worden, waardoor desbetreffend orgaan gestimuleerd wordt.

Ervaringen cliënten


''Al jaren had ik last van "opvliegers" waardoor ik 's nachts erg slecht sliep. Door de kruiden die Lientje mij voorschreef zijn de opvliegers veel minder en heb ik eindelijk mijn nachtrust weer terug! Ook heb ik geen last meer van mijn maag.''
Stella

''Het contact met Lientje was erg fijn, ik voelde me begrepen en serieus genomen. Het idee dat ik zelf iets aan mijn huidprobleem kon doen, maakte al dat ik me beter voelde.''
Lisette