Werkwijze

Bij de manuele natuurgeneeskunde duurt de intake 1 uur, ik vraag naar je klachten, ik kijk hoe je staat en onderzoek waar de spanning zich heeft vastgezet. 

Bij traditionele natuurgeneeskunde duurt de intake  1,5 uur tot 2 uur.  Hierin vraag ik vanalles over je klachten maar ook de orgaansystemen en levensstijl: slaap, stress, werk, vrije tijd en voeding. Na de intake maak ik voor mezelf een natuurgeneeskundige analyse, waarbij ik rekening houd met constitutie (aanleg), conditie, vitaliteit en levensstijl. Hierin wordt voor mij duidelijk waar de disbalans vandaan komt.

"iets op de lever hebben" of "het niet kunnen verteren"

Vanuit je constitutie kun je een zwakker orgaan hebben, ook kan het door je levensstijl overbelast raken. Per orgaan bekijk ik waar er een verstoring zit in de opname, verwerking en uitscheiding. Ook bekijk ik alles op de verschillende niveau’s; fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel. De natuurgeneeskundige diagnose is het uitgangspunt voor het behandelplan. Het behandelplan bestaat vaak uit een combinatie van therapieën: iedereen is uniek en de behandeling is individueel gericht.
Ongeveer een week na de intake volgt een uitlegconsult waarin ik uitleg geef over het behandelplan.

Praktisch

Tarieven

Omdat ik lid ben van de VBAG worden consulten en behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, natuurgeneeskunde valt onder alternatieve geneeswijzen.